Отчитаме над 700  хиляди пътувания по време на коледните и

...
Отчитаме над 700  хиляди пътувания по време на коледните и
Коментари Харесай

Над 700 000 пътувания отчетени по коледните и новогодишни празници

Отчитаме над 700  хиляди пътувания по време на коледните и новогодишните празници. Това надвиши прогнозата ни от 560 хиляди пътувания. Това съобщи пред Нова нюз професор Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма. Според него България е една спокойна, мирна, тиха, зелена, чиста и културна дестинация с доста добър туристически артикул, който е и на добра цена. „ Качеството на туристическия артикул е явно. Не отстъпваме по нищо на Европейски Съюз. Тази година създадохме доста удовлетворени туристи. Условията ни за туризъм са доста положителни ”, акцентира той.  По думите му туризмът е постигнал един върхов потенциал за Коледа и Нова година. „ Задава се и един мощен януари. Заетостите ще паднат леко, само че спрямо 2022 година сме доста напред. Имаме 10-процентен растеж по отношение на 2019 година, когато имаме върхова година преди Коронавирус ”.

Тази година в България са пристигнали повече задгранични туристи. „ Тази година октомври, ноември и декември са мощни месеци. Има растеж от общо 10 % на туристите. Дойдоха и хора отвън Европейски Съюз – Съединени американски щати и Япония. Пътуванията се отприщиха, самолетите са цялостни и на Летище София има двойно повече самолети, в сравнение с по време на пандемичните години ”, акцентира Драганов.

Около 70 хиляди българи са пътували в чужбина към коледните и новогодишните празници. По думите на Драганов за целия месец декември броят на пътуванията от България към други дестинации е към 400 хиляди. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР